ГоловнаСвіт

Путін розчарований "нав'язаними Україні європейськими цінностями"

Президент РФ впевнений "у повному втягненні США та європейських країн в процес зміни влади" в Україні

Путін розчарований "нав'язаними Україні європейськими цінностями"
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін висловив розчарування тим, що під європейськими цінностями на сьогоднішній день в Україні, на його думку, нібито розуміють військове придушення населення східної України.

Як повідомляє 29 серпня "Інтерфакс", таку думку глава держави висловив на молодіжному форумі "Селігер".

"Хто б що не говорив, і ми всі з вами це теж розуміємо, дурнів немає, ми ж бачили всі ці символічні пиріжки, які роздавалися на Майдані, інформаційна підтримка, політична підтримка, це що означає - повне втягнення США та європейських країн в цей процес зміни влади, насильницької, антиконституційної зміни влади", - заявив президент.

При цьому, за словами Путіна, частина населення України, незгодна з подіями зараз нібито "пригнічується грубою військовою силою з використанням літаків, артилерії, систем залпового вогню і танків". "Якщо це сьогоднішні європейські цінності, то тоді я просто надзвичайно розчарований", - підсумував він.

Антитерористична операція на сході України триває з квітня 2014 року. Протистояння триває між проросійськими сепаратистами та підтримуючими їх російськими військами з одного боку, і українськими силовиками, - з іншого. За даними ООН на 27 серпня, жертвами збройного конфлікту стали 2593 особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram