ГоловнаСвіт

Прокуратура розслідує привласнення помічником комбата зарплат бійців АТО

Військовослужбовець використав кошти для погашення кредитів і придбання автомобіля

Прокуратура розслідує привласнення помічником комбата зарплат бійців АТО
Фото: www.segodnya.ua

Військова прокуратура Вінницького гарнізону веде розслідування привласнення помічником командира батальйону грошового забезпечення військовослужбовців із зони антитерористичної операції.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

"Перевірка встановила, що помічник командира батальйону з фінансово-економічної роботи - начальник фінансово-економічної служби однієї з військових частин, отримавши грошові кошти для здійснення виплати військовослужбовцям частини грошового забезпечення за липень і грошової винагороди за участь в АТО за червень на загальну суму 400 тис.грн, частину суми в розмірі понад 210 тис. грн привласнив. При цьому за вказані кошти він не тільки придбав собі легковий автомобіль, але і погасив свої кредитні зобов'язання перед установами банків", - йдеться в повідомленні.

Відомості щодо зазначеного кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.410 (заволодіння військовим майном шляхом зловживання службовим становищем, яке карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років) Кримінального кодексу України. До підозрюваного 28 серпня застосовано запобіжний захід - утримання під вартою і визначено розмір застави у розмірі 1 млн грн.

Нагадаємо, військові прокуратури відкрили 1090 кримінальних проваджень за фактами порушень під час антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram