ГоловнаСвіт

ЄС готовий обговорювати збройне ембарго щодо РФ, - МЗС Данії

У Копенгагені вважають, що ЄС пора перервати "залежність від російського газу та інших поставок палива"

ЄС готовий обговорювати збройне ембарго щодо РФ, - МЗС Данії

Міністри закордонних справ ЄС на неформальній зустрічі в Мілані 29-30 серпня обговорять реакцію на нещодавні події в Україні, зокрема, можливе введення збройового ембарго стосовно РФ.

Про це заявив голова МЗС Данії Мартін Лідегаард в п'ятницю, 29 серпня, перед початком засідання.

"Ми послухаємо пропозицію Єврокомісії, але ми мусимо закликати всіх відреагувати на російських військових в Україні. Ми маємо проявити солідарність з нашими сусідами в Польщі та інших балтійських країнах. Сподіваюся, що наша реакція буде єдиною", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи готові в ЄС ввести збройне ембарго після повідомлень про те, що російські військові перебувають на території України, Лідегаард зазначив, що "ми торкалися цього питання раніше, готові розглядати всі варіанти санкцій".

"Вкотре Росія перейшла межу, і я думаю, Європа має відреагувати санкціями у короткостроковий період. Якщо говорити про довгостроковий період, то через пару тижнів ми вирішуватимемо долю всього Євросоюзу і я думаю, нам пора перервати нашу залежність від російського газу та інших поставок палива. Я сподіваюся, що це стане загальною політикою всіх країн ЄС", - додав глава МЗС Данії.

Він також зазначив, що на зустрічі в Мілані обговорюватимуться тільки можливі заходи, а будь-які санкції мали затвердити на саміті в Брюсселі в суботу.

Неформальне засідання міністрів закордонних справ країн Євросоюзу проходить в Мілані 29-30 серпня. У суботу в Брюсселі відбудеться саміт глав держав і урядів ЄС.

Нагадаємо, напередодні президент України Петро Порошенко скасував візит до Туреччини і терміново скликав засідання Ради національної безпеки і оборони у зв'язку з введенням російських військ в Україну. Росія, однак, і далі заперечує вторгнення в Україну. Пізніше в четвер НАТО показало фото перетину кордону України військовою технікою РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram