ГоловнаСвіт

Пєсков спробував пояснити слово "Новоросія" у зверненні Путіна

Прес-секретар Путіна відмовився говорити, чи є це офіційною позицією Кремля

Пєсков спробував пояснити слово "Новоросія" у зверненні Путіна
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прес-секретар президента Росії Дмитро Песков розповів в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", звідки в заголовку звернення президента РФ Володимира Путіна до бойовиків з'явилося слово "Новоросія".

Пєсков стверджує, що це нібито історична назва території Донбасу. "Якщо ви подивитеся на історію, кілька сотень років її називали Новоросією. Тому це абсолютна, скажімо так, російська назва ось цієї ось території", - сказав прес-секретар Путіна.

При цьому на прямі запитання журналіста, чи не є це офіційною позицією і визнанням території новоутворенням, Пєсков не відповів.

У самому тексті звернення, окрім заголовка, слово "Новоросія" не вживається.

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 29 серпня, на офіційному сайті Кремля з'явилося звернення президента РФ Володимира Путіна "до ополчення Новоросії". У ньому Путін закликав бойовиків випустити з оточення українських військових.

Згодом в РНБО заявили, що заклик Путіна до бойовиків - свідчення їх контролю з боку Кремля.

Як зазначає УНІАН, слово "Новоросія" вперше прозвучало у промові Володимира Путіна 17 квітня. Тоді російський президент заявив, що це Харків, Луганськ, Донецьк, Херсон, Миколаїв та Одеса, які в царські часи "не входили до складу України". Історично до Новоросійської губернії царської Росії ніколи не входив Харків і велика частина Луганській області (Слобожанщина).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram