ГоловнаСвіт

В американському штаті Юта багатоженство визнали законним

Суддя визнав закон штату, який забороняє шлюб більш ніж з однією особою, порушенням Конституції

В американському штаті Юта багатоженство визнали законним

Федеральний суд штату Юта (США) дозволив багатоженство, повідомляє агентство Associated Press.

Суддя Кларк Воддупс задовольнив позов телезірки-багатоженця мормона Коді Брауна, який подав до суду після того, як окружний прокурор пригрозив порушити проти нього кримінальну справу. На час судового розгляду Браун зі своєю родиною на всякий випадок переїхав до Лас-Вегасу (штат Невада), де на його багатоженство закривали очі.

Суддя визнав, що закон штату, який забороняє шлюб більш ніж з однією особою, порушує Першу поправку до конституції США про свободу віросповідання. На думку судді, заборона багатоженства в Юті також підпадає під 14 поправку до конституції, що забороняє владі штату позбавляти громадян волі або власності без відповідної правової процедури. Генеральний прокурор штату Шон Реєс вже заявив, що оскаржить рішення суду.

Коді Браун - головний герой реаліті-шоу Sister Wives ("Сестри-дружини"), дуже популярного в США. У ньому американський глядач може спостерігати за повсякденним життям Брауна, який благополучно живе разом з чотирма дружинами і має від них 17 дітей. Браун проживає в штаті Юта, який вважається оплотом мормонів. Ця секта дозволяє полігамію. Зараз більшість мормонів її не практикують, але Браун належить до однієї з ультраортодоксальних течій і дотримується старих традицій. У разі, якщо рішення Воддупса оскаржать, мормон має намір продовжувати боротьбу до переможного кінця, і навіть готовий звернутися до Верховного суду США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram