ГоловнаСвіт

Литва і Латвія визнала військове вторгнення Росії в Україну (оновлено)

Прибалти впевнені, що Кремль покарають за такі дії

Литва і Латвія визнала військове вторгнення Росії в Україну (оновлено)
Фото: rus.tvnet.lv

МЗС Литви закликало Росію вивести свої збройні сили з України.

"Литва закликає Росію негайно вивести свої війська, озброєння і техніку з території суверенної України, і припинити в будь-якій формі підтримувати збройних сепаратистів на сході України", - сказано в заяві литовського відомства.

Дії Росії в Литві вважають грубим порушенням фундаментальних принципів міжнародного права та угод, досягнутих під час зустрічей на міжнародному рівні. "Ці дії відкрито порушують суверенітет і територіальну цілісність України, і підривають безпеку у всьому регіоні", - заявило МЗС.

Литва також впевнена, потік озброєння і груп бойовиків з Росії на схід України, що триває та збільшується, а також дії Росії в Україні зустрінуть адекватну реакцію міжнародної спільноти.

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс теж закликав Раду безпеки ООН вважати вторгнення російських військ в Україну актом агресії.

"Російське вторгнення в Україну має розглядатися Радою безпеки ООН як акт агресії. ООН мусить відреагувати належним чином. Це війна", - написав Рінкевічс на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо, що Росія розпочала вторгнення 27 серпня без оголошення війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram