ГоловнаСвіт

У Франції оголосили новий склад уряду

Франсуа Олланд позбувся незручних людей

У Франції оголосили новий склад уряду
Мануэль Вальс
Фото: islamenfrance.fr

Президент Франції Франсуа Олланд оновив склад уряду країни.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

25 серпня уряд Франції на чолі з прем'єр-міністром Мануелем Вальсом подав у відставку. Олланд задовольнив прохання, при цьому Вальс зберіг свій пост. Йому доручили сформувати нову команду "згідно з тим курсом, який президент визначив для Франції".

У новому уряді залишилися міністри закордонних справ Лоран Фабіус, оборони Жан-Ів Ле Дріан, внутрішніх справ Бернар Казньов, фінансів Мішель Сапен. Також свій пост зберегли глави міністерства екології та енергетики Сеголен Руаяль і міністерства юстиції Крістіан Тобіра.

Зміни торкнулися міністерств економіки, освіти і культури.

Посаду міністра економіки обіймає Емманюель Макрон, який змінив на цій посаді Арно Монтебура. Вважається, що саме через Монтебура попередній уряд пішов у відставку. 24 серпня він різко розкритикував економічну політику ЄС, яку визначає Німеччина, і заявив, що Париж не має наміру більше слухатися сліпо Берлін. За словами Монтебура, політика жорсткої економії, яку Берлін нав'язав Європі, веде до зростання безробіття.

Звільнені міністри освіти і культури - представники лівого крила Соціалістичної партії Франції, яке останнім часом критикує Олланда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram