ГоловнаСвіт

Євросоюз: Росія порушила кордон України

ЄС закликає Москву скасувати своє рішення про дозвіл вантажівкам перетнути український кордон

Євросоюз: Росія порушила кордон України
архив
Фото: inforesist.org

У Євросоюзі заявляють, що Росія, відправивши гуманітарний конвой без супроводу Червоного Хреста і не отримавши згоди української влади, порушила український кордон, і закликають Росію скасувати це рішення.

Про це 22 серпня повідомляє УНІАН із посиланням на коментар представника Зовнішньої служби ЄС (ЗС ЄС).

"Європейський Союз шкодує про рішення Росії скерувати гуманітарний вантаж на територію України без супроводу Червоно Хреста і згоди української влади. Це очевидне порушення кордону з Україною. Це також суперечить попереднім домовленостям, досягнутим між Україною, Росією та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста. Ми закликаємо Росію скасувати своє рішення", - заявив представник ЄС.

Він також наголосив, що задля дотримання норм міжнародного гуманітарного права та принципів конвою, який має бути суто гуманітарним, вантаж повинні супроводжувати представники МКЧХ.

"Ми високо оцінюємо українську владу за її стриманість, а також готовність до проведення переговорів, щоб уникнути подальшої ескалації кризи. Українських суверенітету, територіальної цілісності, єдності і незалежності слід  дотримуватися", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram