ГоловнаСвіт

Японські винищувачі піднімалися на перехоплення бомбардувальників з РФ

Російські літаки не порушили повітряного простору Японії

Японські винищувачі піднімалися на перехоплення бомбардувальників з РФ
Ту-95
Фото: Википедия

Винищувачі повітряних сил самооборони Японії піднімалися для перехоплення російських бойових літаків.

Як повідомляє 21 серпня ИТАР-ТАСС, два російських ракетоносці Ту-95 здійснили обліт японських островів.

Російські літаки пролетіли над Японським морем з півночі на південь, а потім обійшли архіпелаг з боку Тихого океану. Повітряний простір Японії не порушували.

За інформацією агентства, російські літаки належали до 6952-й авіабази, дислокованої на аеродромі Українка поблизу міста Білогірська в Амурській області.

За даними міністерства оборони Японії, в 2014 році кількість вильотів японських винищувачів по тривозі значно зросла: з 255 у четвертому кварталі 2013 року до 340 у другому кварталі 2014 року. У більшості випадків винищувачі піднімалися в повітря у зв'язку з наближенням до повітряних кордонів Японії російських і китайських бойових літаків. Разом з тим, жодного випадку порушення повітряного кордону зафіксовано не було.

Підйом японських винищувачів для перехоплення і супроводу Ту-95 - не єдиний інцидент, що стався 21 серпня 2014 на кордонах Росії і Японії. Так, уранці в четвер сили російського Тихоокеанського флоту витіснили з прикордонних вод японський підводний човен типу "Оясіо", який вів розвідку в північній частині протоки Лаперуза, що розділяє російський острів Сахалін і японський Хоккайдо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram