ГоловнаСвіт

У Китаї заарештували тисячу ймовірних членів забороненої секти

П'ятьох членів секти судять за вбивство жінки в ресторані McDonald's

У Китаї заарештували тисячу ймовірних членів забороненої секти
архив
Фото: http://pressplus.ru

Китайська поліція заарештувала тисячу імовірних членів секти Церква Бога Всемогутнього після вбивства жінки в ресторані McDonald's, яке сталося в травні.

Про це 20 серпня повідомляє агентство Associated Press.

Як наголошує офіційне інформагентство країни "Сіньхуа", серед заарештованих є творці секти та їх найближчі прихильники.

28 травня шестеро членів секти проповідували в McDonald's в місті Чжаоюань у східній провінції Шаньдун. Вони проходили між столиками і запрошували в секту нових людей. 37-річна жінка, у якої адепти секти попросили номер телефону, відмовилася його дати, після чого сектанти накинулися на неї і забили до смерті.

Як повідомляє 21 серпня агентство Рейтер, у четвер відбудеться суд над п'ятьма членами секти - одним чоловіком і чотирма жінками, яких звинувачують у вбивстві і протизаконних діях. При цьому, за даними агентства AP, до вбивства причетні шестеро людей - дві жінки, чоловік, його дві дочки і 12-річний син.

Вердикт у справі про вбивство оголосять пізніше.

Церкву Бога Всемогутнього заборонили в Китаї у 1990-х як деструктивний культ. Її заснував 25 років тому колишній учитель фізики на ім'я Чжао Вейшань. За даними Globaltimes, у 1998 році члени секти влаштували серію заворушень в провінції Хенань, де натовп 12 днів поспіль бив людей на вулицях. У 2010 році послідовники Церкви Бога Всемогутнього вбили школяра, батьки якого хотіли вийти з секти. У 2012 році сектанти влаштовували в країні заворушення близько 40 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram