ГоловнаСвіт

ВПС Ізраїлю знищили трьох лідерів ХАМАСу

Переговори з мирного врегулювання конфлікту у секторі Гази призупинено

ВПС Ізраїлю знищили трьох лідерів ХАМАСу
архив

Бойовики ХАМАС заявили, що у результаті авіаударів Ізраїлю по місту Рафах на півдні сектору Гази загинули три командири військового крила ісламістського руху.

Про це 21 серпня повідомляє The Guardian.

За інформацією видання, жертвами обстрілів стали Мохаммед Абу Шамала, Мохаммед Бархум і Раєд Аттар. У цілому жертвами ізраїльської атаки у ніч проти 21 серпня стали вісім палестинців. Окрім того, у результаті авіаударів в Рафаху повністю зруйновано чотириповерховий житловий будинок.

"Раєд Аттар організовував терористичні атаки бойовиків на території Ізраїлю, а також захоплення заручників, зокрема, солдата Гілада Шаліта. Мохаммед Абу Шамала також влаштував десятки терактів", - цитує видання слова представників Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Як і раніше невідома доля ще одного військового лідера ХАМАС - Мохаммеда Дейфа. 20 серпня в результаті повітряного удару загинули його дружина і немовля. Імовірно, самому Дейфу вдалося врятуватися.

У ніч проти 20 серпня переговори щодо мирного врегулювання конфлікту в секторі Гази призупинили. У відповідь на запуск ракет по Ізраїлю з підконтрольної ХАМАСу території прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху наказав бомбити позиції бойовиків.

Ізраїль з 7 липня проводить військову операцію "Незламна скеля" в секторі Гази проти правлячого там ісламістського руху ХАМАС і союзних йому угруповань палестинських бойовиків. У ніч проти 18 липня Ізраїль почав наземну фазу операції, - в анклав увійшли ізраїльська піхота і бронетехніка. За час ведення бойових дій загинуло понад 2000 палестинців, Ізраїль втратив убитими 67 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram