ГоловнаСвіт

Через вірус Ебола в Ліберії ввели комендантську годину

Раніше в країні запровадили режим надзвичайного стану

Через вірус Ебола в Ліберії ввели комендантську годину
Жертвы лихорадки Эбола в Либерии
Фото: EPA/UPG

Влада Ліберії ввела на території країни комендантську годину, щоб контролювати пересування населення під час спалаху хвороби, спричиненої вірусом Ебола.

Комендантська година діятиме з 21:00 до 6:00 за місцевим часом.

Два тижні тому в Ліберії, де жертвами смертельної лихоманки стали понад 400 осіб, почав діяти режим надзвичайного стану: введено суворий контроль на прикордонних пунктах, а також обмеження на пересування громадян всередині країни.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, під час епідемії на заході Африки померли вже близько 1200 чоловік.

"Всесвітня організація охорони здоров'я підрахувала, що для забезпечення догляду за людьми, які заразилися лихоманкою Ебола, а також для надання інших медичних послуг, необхідно значно більше медичних працівників, ніж ми маємо зараз", - повідомив представник ВООЗ.

Бракує і продуктів харчування. Карантинні заходи, введені у деяких районах Ліберії, і обмеження на пересування, зокрема, для фермерів, привели до скорочення їх виробництва. Експерти Всесвітньої продовольчої програми ООН попереджають, що наслідком епідемії може стати масовий голод. Ця гуманітарна організація терміново відправляє у карантинні зони вантажівки з продуктами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram