ГоловнаСвіт

На Майорці ввели штрафи для відпочиваючих

Критики вважають, що нові заходи покликані поповнити міську казну на тлі повільного зростання турпотоку

На Майорці ввели штрафи для відпочиваючих
Майорка
Фото: EPA/UPG

Міська рада міста Пальма (адміністративний центр іспанського острова Майорка) внесла зміни до зведення законів Ordenanza Civica, відомого як "правила поведінки гарного громадянина", повідомляє ВВС

Тепер як остров'яни, так і туристи повинні будуть сплатити штраф у розмірі €50 за їзду на велосипеді тротуаром або появу у бікіні чи плавках поза пляжною зоною. Купальники і топлес будуть дозволені тільки в межах пляжу. Окрім того, штраф у €200 доведеться сплатити за придбання речей у вуличних торговців, які не мають ліцензії.

Місцеві жителі активно підтримують ініціативу влади. Проте критики закону вважають, що нові заходи покликані поповнити міську казну на тлі повільного зростання турпотоку на Майорку. Віце-мер столиці Альваро Гіхон у свою чергу стверджує, що закон просто регулює "гарну поведінку туристів і жителів", щоб зберегти на вулицях "порядок та цивілізованість".

Раніше на Майорці ввели заборону на розпиття алкоголю у пляжній зоні. За задумом влади, острів має стати курортом для респектабельних туристів, зокрема, з арабських держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram