ГоловнаСвіт

Уряд Венесуели пішов у відставку

Відставка міністрів дозволить Мадуро провести необхідні перестановки в уряді

Уряд Венесуели пішов у відставку
Фото: wikipedia.org

Члени Кабінету Міністрів Венесуели добровільно і в повному складі склали свої повноваження, щоб президент Ніколас Мадуро зміг провести необхідні перестановки в уряді.

Про це повідомляє видання El Pais.

Всього у відставку пішли понад 30 міністрів і близько 110 їх заступників.

Мадуро подякував всім членам уряду, а віце-президент Венесуели Хорхе Арреас назвав відставку "вчинком справжніх революціонерів". За його словами, це рішення надасть Ніколасу Мадуро свободу для реформування уряду в рамках кампанії з боротьби з корупцією та підвищення ефективності органів держуправління. Президент Ніколас Мадуро назвав те, що відбувається "революцією в революції", яка має покінчити з бюрократією.

Це вже друге переформування уряду за останній рік. Так, у січні Мадуро вже відправляв у відставку кількох міністрів. Після смерті екс-президента Уго Чавеса Венесуела переживає не найкращі часи. Інфляція перевищила 60%, в магазинах дефіцит товарів, не вистачає іноземної валюти для закупівель за кордоном. Крім того, Мадуро заявив про можливе підвищення цін на бензин. Зараз водій у Венесуелі може заправити повний бак менш ніж за один американський долар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram