ГоловнаСвіт

Іракські ісламісти пообіцяли "втопити США в крові"

Обама заявив про ефективність американських авіаударів в Іраку

Іракські ісламісти пообіцяли "втопити США в крові"
боевики ИГИЛ
Фото: EPA/UPG

Угруповання "Ісламська держава" опублікувала погрози на адресу США, повідомляє агентство Рейтер.

У відеозверненні англійською мовою, опублікованому в інтернеті, представники угрупування обіцяють "всюди" нападати на американців, якщо Вашингтон не припинить авіаударів по позиціях бойовиків в Іраку.

"Ми утопимо всіх вас в крові", - йдеться в заяві.

У понеділок, 18 серпня, президент США Барак Обама заявив про ефективність американських авіаударів в Іраку, які, за його словами, дозволили відновити контроль над стратегічно важливою греблею в районі Мосула. "За останні 11 днів американські авіаудари зупинили просування ІДІЛ в напрямку міста Ербіль, відкинули терористів", - сказав Обама на брифінгу у Вашингтоні.

Бойовики угруповання "Ісламська держава" (раніше "Ісламська держава Іраку і Леванту", ІДІЛ) почали наступ на північні і західні райони Іраку на початку червня. Ісламістам вдалося взяти під свій контроль кілька міст: 10 червня вони захопили Мосул, наступного дня - Тікріт, а за кілька днів підійшли впритул до Багдаду. 3 серпня членам ІД вдалося взяти під контроль два великі нафтові родовища.

На початку серпня на допомогу владі Іраку прийшли американські військові. ВПС США завдали десятки ударів по позиціях ісламістів.

15 серпня Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка вводить санкції проти осіб, пов'язаних з угрупуваннями "Ісламська держав", а також "Джебхат ан-Нусра". У "чорний список" потрапили шестеро людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram