ГоловнаСвіт

РФ вимагає від Києва оприлюднити записи переговорів з пілотами збитого "​​Боїнга"

Попередній звіт міжнародних експертів щодо катастрофи літака оприлюднять до кінця серпня

РФ вимагає від Києва оприлюднити записи переговорів з пілотами збитого "​​Боїнга"
Чуркин

Росія вимагає від України надати записи перемовин авіадиспетчерів з пілотами малайзійського "Боїнга", збитого у Донецькій області.

Про це повідомляє у вівторок, 19 серпня, ІТАР-ТАРС з посиланням на постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна.

Питання про переговори, як повідомив дипломат, поставили на нараді в Радбезі ООН, присвяченій розслідуванню авіакатастрофи на сході України.

Чуркін закликав заступника генсека ООН з політичних питань Джеффрі Фелтмана, який у вівторок вирушить до Києва, дізнатися про те, як українська влада співпрацює з міжнародними експертами.

"Перше, що спадає на думку, - вони мусять надати записи переговорів своїх авіадиспетчерів, щоб можна було зрозуміти, чому вони направили в зону конфлікту малайзійський літак", - сказав Чуркін.

Раніше в понеділок Чуркін заявив, що РФ вимагатиме в Радбезі ООН звіт про розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга-777". Того ж дня члени Радбезу заслухали в закритому режимі доповідь помічника генсека ООН з політичних питань Оскара Фернандеса-Тарранко про розслідування катастрофи авіалайнера. Дипломат повідомив, що попередній звіт міжнародних експертів оприлюднять до кінця серпня.

Нагадаємо, що, за попередньою інформацією, 17 липня лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines збили донецькі бойовики, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником. Унаслідок падіння загинули 298 осіб, у тому числі 85 дітей. Більшість пасажирів були голландцями. Літак летів з Амстердама в Куала-Лумпур.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що малайзійський пасажирський літак збили терористи ДНР із зенітно-ракетної установки "Бук-5М". СБУ також оприлюднила переговори терористів про переправлення ЗРК "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram