ГоловнаСвіт

​Ізраїльсько-палестинські переговори зайшли в глухий кут

Нетаньяху застеріг ХАМАС від поновлення обстрілів Ізраїлю

​Ізраїльсько-палестинські переговори зайшли в глухий кут
Фото: www.ria.ru

Перемовини між представниками Ізраїлю і Палестини, які тривають у цей момент за посередництва єгиптян, фактично зайшли в глухий кут.

Про це повідомляє 18 серпня агентство AFP з посиланням на дипломатичні джерела в Каїрі.

За інформацією агентства, наступний раунд перемовин може відбутися тільки через місяць, однак Єгипет пропонує сторонам на все це час оголосити перемир'я.

"Ми хочемо угоди, яка задовольнить палестинський народ. І ми підтверджуємо, що ХАМАС готовий на різні варіанти. М'яч тепер на боці Ізраїлю. Позиція ХАМАС залежить від того, що вирішать в Ізраїлі", - заявив Самі Абу Зухрі, представник ХАМАС.

Між тим, раніше прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху заявив, що ХАМАС не варто розраховувати на те, що його військова поразка перетвориться на дипломатичну перемогу. За його словами, Ізраїль схвалить проект угоди про припинення вогню лише тоді, коли впевниться у гарантіях безпеки для своїх громадян. Нетаньяху також попередив, що якщо ХАМАС відновить обстріли, відповідь буде жорсткою.

Нагадаємо, 14 серпня Ізраїль і провладний у секторі Гази рух ХАМАС домовилися про продовження перемир'я на п'ять діб. Термін угоди закінчується ввечері 18 серпня.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), у відповідь на обстріли із сектору Гази території Ізраїлю, з 17 липня проводить в палестинському анклаві сухопутну операцію. До цього впродовж 10 днів ізраїльтяни вели артилерійський обстріл сектору Гази. Втрати палестинців оцінюються майже в дві тисячі осіб, з ізраїльського боку - близько 70 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram