ГоловнаСвіт

У Мюнхені пошкодили могилу Бандери

На місці вибуху працює поліція і представники українського консульства

У Мюнхені пошкодили могилу Бандери
Бандера
Фото: hoboctu.com

У Мюнхені (Німеччина) невідомі підірвали могилу лідера ОУН Степана Бандери.

Про це повідомив на своїй сторінці в "Фейсбуці" прес-секретар ВО "Свобода" Олександр Аронець.

"Сьогодні в Мюнхені підірвали могилу провідника ОУН Степана Бандери. Кацапи і мертвого Бандеру бояться більше від усього на світі", - написав свободівець.

Він додав, що зроблено це, мабуть, щоб українці не змогли перепоховати героя в Україні.

Аронець зазначив, що зараз на місці вибуху працює поліція і представники українського консульства.

Разом з тим, РИА Новости з посиланням на співробітника прес-служби управління поліції баварської столиці Констанці Шпітцвек, яка перебуває на місці події, повідомляє, що невідомі перекинули кам'яний хрест на могилі Степана Бандери.

"Ми можемо підтвердити, що могила була пошкоджена. На могилі стоїть хрест розміром приблизно 1,8 метра на 1 метр, його практично перекинули вниз", - сказала представник поліції. Повідомлення ряду ЗМІ про те, що могилу було підірвано, співрозмовниця агентства підтвердити не змогла.

"Ми точно не знаємо, але це не виглядає як вибух", - сказала Шпітцвек. За її словами, поліція вже почала розслідування.

"Ми перебуваємо на місці, спочатку тут буде зафіксовано сліди. Ведеться розслідування", - зазначила представник поліції.

Бандера був одним із лідерів Організації українських націоналістів (ОУН) в 1930-1940-ті роки. Під контролем ОУН діяла Українська повстанська армія, в роки Другої Світової війни воювала проти радянських і німецьких військ. Бандера, заарештований німецькою владою в 1941 році, після закінчення війни опинився в Західній Німеччині, де в 1959 році був убитий агентом КДБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram