ГоловнаСвіт

Ассанж скаржиться на проблеми із серцем, - ЗМІ

За деякими даними, британська влада відмовилися надати меддопомогу засновнику WikiLeaks

Ассанж скаржиться на проблеми із серцем, - ЗМІ
Ассанж
Фото: Wikileaks

Засновник скандального сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж, який уже два роки переховується у посольстві Еквадору у Великобританії, страждає від болю в серці, а також хронічних проблем з легенями і високого кров'яного тиску.

Про це виданню Mail on Sunday розповів один з представників WikiLeaks.

За словами співрозмовника видання, брак вітаміну D, спричинений відсутністю сонячного світла, може призвести до розвитку в Ассанжа астми і цукрового діабету. Представники посольства Еквадору зверталися до влади Великобританії з проханням надати Ассанжу медичну допомогу, однак у Форін-офісі проігнорували цей запит.

Нагадаємо, Джуліан Ассанж попросив притулку в еквадорському посольстві, щоб уникнути екстрадиції до Швеції, де його звинувачують у сексуальному злочині. Засновник WikiLeaks вважає своє переслідування політично мотивованим і побоюється, що Стокгольм видасть його США, де йому висунуть звинувачення у розголошенні секретної інформації.

Найбільш гучними викриттями проекту WikiLeaks стали публікації архівів збройних сил США про війни в Іраку і Афганістані, а також дипломатичного листування Держдепартаменту США. За оприлюднення секретних матеріалів Ассанжу у США може загрожувати страта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram