ГоловнаСвіт

Брюссель закликав Німеччину не підвищувати зарплати, а інвестувати в ЄС

У Берліні вважають, що зростання зарплати сприятливо відіб'ється на стані національної економіки

Брюссель закликав Німеччину не підвищувати зарплати, а інвестувати в ЄС
Ласло Андор
Фото: EPA/UPG

Єврокомісар з питань зайнятості та соціальної політики Ласло Андор закликав Німеччину переглянути свою фінансову політику, повідомляє французький тижневик L’Express.

Андор назвав нещодавнє підвищення середнього рівня заробітної плати в країні неприпустимим і закликав замість цього інвестувати в країни Євросоюзу, наголосивши насамперед на тих, які відчувають економічні труднощі.

"Для Німеччини дуже важливо забезпечити зростання інвестицій, стимулювати попит і вирівняти свій торговий баланс, який своєю експортною спрямованістю заважає розвитку її європейських сусідів. У зв'язку з цим, з точки зору Європейської комісії, зміна політики в галузі заробітної плати в бік підвищення її загального рівня видається неприпустимою", - заявив єврокомісар.

Незважаючи на такі заяви, в Німеччині підкреслюють, що зростання заробітної плати дозволить збільшити конкурентоспроможність країни і купівельну спроможність її громадян, а це повинно сприятливо позначитися на стані національної економіки. Проте в країні не виключають перегляду цих планів, враховуючи загальне уповільнення економічного зростання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram