ГоловнаСвіт

У Росії затримали організатора маршу за федералізацію Сибіру

Михайла Пуліна другу добу допитують у справі про крадіжку мобільного телефону

Російського активіста Михайла Пуліна, одного з організаторів маршу за федералізацію Сибіру, і його дружину Марію Катинську затримали вчора опівдні працівники ДІБДР. Це трапилося в Троїцькому районі Алтайського краю, за сто кілометрів від Барнаула, повідомляє сайт ОВД-Инфо.

Співробітники міліції повідомили, що Пулін підходить під орієнтування про крадіжку телефону, після чого під час огляду речей схожий телефон знайшли у рюкзаку активіста. Катинську формально вони не затримали, але вона залишається з чоловіком. Пара підозрює, що телефон їм підкинули співробітники міліції. Вчора ввечері Пуліна і Катинську доставили з ОВС Троїцького району Алтайського краю в ОВС Майминського району Республіки Алтай. 16 серпня тривали допити активіста, хоча міліція не знайшла його відбитків пальців на нібито вкраденому телефоні, а сама жертва крадіжки зникла.

Михайло Пулін - один із організаторів маршу за федералізацію Сибіру, запланованого на 17 серпня відразу в декількох містах Росії, але так і формально недозволеного владою (в РФ, на відміну від України, діє дозвільна система проведення масових заходів).

Цікаво, що саме в селищі Майма Пуліна і Катинську, а також журналіста Максима Собеського затримували 14 серпня. Їх допитували в місцевому Центрі з протидії екстремізму. Журналісту Собеському говорили, що він розвалює країну на гроші Держдепу США.

Нагадаємо, російський опозиціонер Борис Нємцов говорив про зростання сепаратизму в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram