ГоловнаСвіт

Посол ЄС в Москві назвав умови скасування санкцій проти Москви

Євросоюз чекає від Росії дій з деескалації ситуації на сході України

Посол ЄС в Москві назвав умови скасування санкцій проти Москви
Фото: www.delfi.lt

Євросоюз готовий відмовитися від санкцій щодо Росії за умови стабілізації ситуації на сході України.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс" заявив посол ЄС в Москві Вігаудас Ушацкас.

"Коли будуть очевидні результати щодо стабілізації ситуації у Східній Україні, звичайно, ЄС буде готовий розглядати питання відкликання санкцій, хоча частково причиною їх введення, яка залишиться фактором, є нелегальна анексія Криму", - повідомив європейський політик.

Посол також зазначив, що обмежувальні заходи проти Росії "не є самоціллю", і Брюссель не хотів би вводити нові санкції. За словами Ушацкаса, Євросоюз розраховує, що "найближчими днями Росія покаже свою повагу до державності України та міжнародного гуманітарного права, і надаватиме гуманітарну допомогу згідно з міжнародними нормами".

Крім того, Ушацкас заявив, що сподівається на те, що Росія зробить все можливе для деескалації конфлікту на сході України.

Нагадаємо, в березня 2014 року ЄС ввів санкції щодо низки російських політиків, бізнесменів і організацій у відповідь на приєднання Криму до РФ. Наприкінці липня європейські лідери домовилися про введення економічних санкцій проти Росії. Вони стосуються обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, введення ембарго на торгівлю зброєю, введення експортних обмежень на товари подвійного використання та обмеження доступу Росії до технологій в нафтовому секторі. Також ЄС ввів санкції проти кількох фізичних осіб.

Економічні санкції проти РФ ввели і США. Вони стосуються трьох російських банків - Банк Москви, Российский сельськохозяйственный банк і ВТБ Банк, а також Об'єднаної суднобудівної корпорації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram