ГоловнаСвіт

Росія перенесе військове виробництво з інших країн на свою територію

Сербія не має наміру вводити санкції проти Росії

Росія перенесе військове виробництво з інших країн на свою територію
Шойгу

Росія найближчим часом перенесе своє військове виробництво з інших країн на власну територію.

Про це заявив у п'ятницю, 15 серпня, міністр оборони РФ Сергій Шойгу на зустрічі зі своїм сербським колегою Братиславом Гашичем.

"У нас для цього є все, у нас є фахівці, є кошти і, головне, є бажання", - сказав Шойгу.

Раніше, 12 серпня, повідомлялося, що виробницво двигунів для ВМФ Росії перенесуть з України в РФ.За словами Шойгу, Росія вітає позицію Сербії щодо антиросійських санкцій. Міністр також зазначив поступальний розвиток військового та військово-технічного співробітництва Сербії і РФ, яке активізувалося після підписання президентами двох країн у 2013 році Декларації про стратегічне партнерство.

"Наша двостороння взаємодія набуває все практичнішого спрямування і, звичайно, динаміки", - заявив міністр оборони РФ.

У свою чергу Гашич зазначив, що 2014 рік став вищою точкою військової співпраці в історії двох країн. За його словами, ніколи раніше не було такої кількості спільних навчань та заходів військових відомств Росії та Сербії.

"Спасибі за те, що ви поважаєте нашу позицію щодо української кризи. Ми виступаємо за мирне вирішення будь-яких збройних конфліктів, в тому числі і в Україні. І ми не розглядаємо жодних санкцій проти наших братів", - підкреслив міністр оборони Сербії.

Влада Сербії неодноразово заявляла, що не введе обмежувальних заходів щодо РФ. Сербський прем'єр-міністр Олександр Вучич раніше заявив, що невведення санкцій проти РФ свідчить про відповідальну політику влади Сербії. За його словами, на цих санкціях Сербія могла втратити щонайменше €1 млрд.

Нагадаємо, ЄС і США з 1 серпня ввели новий пакет економічних санкцій проти Росії через її позиції щодо України. У відповідь Росія на рік заборонила імпорт низки продовольчих товарів з США, Євросоюзу, Канади, Австралії та Норвегії. У список обмежень потрапили яловичина, свинина, птиця, фрукти, овочі, сири і молочна продукція, горіхи та інші продукти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram