ГоловнаСвіт

"Влада" Криму просить Москву зняти обмеження на поставки українських продуктів

Півострів наразі не в змозі самостійно себе забезпечити цілою низкою продуктів харчування

"Влада" Криму просить Москву зняти обмеження на поставки українських продуктів
Фото: EPA/UPG

"Влада" Криму пропонує тимчасово зняти обмеження на поставки сільськогосподарської української продукції на півострів, раніше введені в Росії.

Про це повідомив "міністр сільського господарства" Криму Микола Полюшкін, інформує РИА Новости в п'ятницю, 15 серпня.

Росія призупинила ввезення з України на свою територію молока та молочної продукції, окремих марок алкоголю, рослинної і консервної продукції, а також свинини і яловичини.

"Ми пропонуємо виключити Крим із загальних економічних санкцій, введених Російською Федерацією, з огляду на наш перехідний період і на те, що ми наразі ще як сіамські близнюки пов'язані з континентальною Україною, особливо щодо поставок молока і молочної сировини", - сказав Полюшкін на прес-конференції в Сімферополі.

За його словами, "т.в.о. голови" Криму Сергій Аксьонов підписав відповідне звернення і передав "віце-прем'єру" Дмитру Козаку.

"У понеділок варто чекати офіційну відповідь Россільгоспнагляду", - уточнив "міністр". Він додав, що якщо уряд Росії схвалить такий захід, вся ввезена українська продукція проходитиме ретельний санітарний контроль.

Полюшкин констатував, що Крим наразі не в змозі самостійно себе забезпечити цілою низкою продуктів харчування. Так, кримські підприємства забезпечують регіон м'ясом і м'ясопродуктами на 70,3%, молоком і молочними продуктами - 34,7%, рослинним маслом - 3,2%, яйцями - 76,4%, а цукром регіон не може забезпечити себе навіть на 1%. Відсутня частина продукції завозилася до Криму з регіонів України.

Полюшкін впевнений, що Крим зможе замістити імпорт української продукції з регіонів Росії, але на це знадобиться час.

Нагадаємо, 1 серпня повідомлялося, що Росія блокує ввезення в Крим українських продуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram