ГоловнаСвіт

МЗС РФ назвав абсурдними слова про гуманітарну допомогу Україні як привід для вторгнення

Нинішнє місцезнаходження російського конвою залишається невідомим

МЗС РФ назвав абсурдними слова про гуманітарну допомогу Україні як привід для вторгнення

Москва називає абсурдними висловлювання, що "гуманітарний конвой" для східних регіонів України можуть використати як привід для "збройного вторгнення", йдеться в коментарі МЗС РФ від 13 серпня.

"Продовжують висловлювати абсурдні твердження, що гуманітарний конвой допомоги цивільному населенню Південного Сходу України можуть використати як привід для російського "збройного вторгнення" на територію сусідньої держави", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, Колона з 280 білих "КамАЗів" з "гуманітарним вантажем" для постраждалих мешканців південного сходу України, перш за все, Луганської та Донецької областей, у ніч на вівторок виїхала до російсько-українського кордону. Автоколона везе близько двох тисяч тонн гуманітарних вантажів: продовольство, у тому числі 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 54 тонни медичного майна та ліків, 12000 спальних мішків і 69 електростанцій різної потужності.

12 серпня заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий заявляв, що гуманітарний вантаж з Росії дійде до кордону з Україною, його перевантаженать і жодного супроводу вантажу не передбачено.

Раніше в середу в РНБО заявили, що не знають, де знаходиться російський гуманітарний конвой.

Крім того, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив: "Жодний путінський "гуманітарний конвой" не пропустять через територію Харківської області. Провокація цинічного агресора на нашій території не припустима". В свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що Україна сама в змозі забезпечити своїх громадян і може приймати гуманітарну допомогу виключно в межах міжнародного права і по лінії Червоного Хреста.

Адміністрація президента України також допускає вторгнення російських військових під виглядом гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram