ГоловнаСвіт

Автоколона з гуманітарною допомогою Донбасу виїхала з Підмосков'я

Передбачено доправити на схід України близько 2 тис. тонн гуманітарних вантажів

Автоколона з гуманітарною допомогою Донбасу виїхала з Підмосков'я
Фото: inforesist.org

Автоколона з вантажем гуманітарної допомоги вирушила у вівторок, 12 серпня, з підмосковного Наро-Фомінська до південно-західного кордону Росії, повідомляє РИА Новости.

"Автоколона доправить мешканцям Східної України близько двох тисяч тонн гуманітарних вантажів, зібраних москвичами і жителями Московської області", - повідомили журналістів в адміністрації Підмосков'я.

Гуманітарну допомогу, яку скеровує Москва і Московська область, доправлять 280 автомобілів "КамАЗ". Серед відправлених вантажів - продовольство: 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 54 тонни медичних засобів і ліків, 12000 спальних мішків і 69 електростанцій різної потужності.

У понеділок, 11 серпня, Росія спільно з представниками МКЧХ запропонувала скерувати в Україну гуманітарний конвой. За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, за цю акцію відповідає МНС Росії без втручань військових.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що не має нічого проти гуманітарної місії в Луганськ, якщо вона буде міжнародною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram