ГоловнаСвіт

Кандидати в президенти Афганістану домовилися про створення уряду національної єдності

Перерахунок голосів другого туру президентських виборів продовжується

Кандидати в президенти Афганістану домовилися про створення уряду національної єдності
Абдулла Абдулла
Фото: EPA/UPG

Кандидати в президенти Афганістану Абдулла Абдулла і Ашраф Гані Ахмадзай підписали угоду про створення уряду національної єдності.

Про це 8 серпня повідомляє агентство AFP.

"Сьогодні я, моя команда, а також доктор Гані і його прихильники зробили крок назустріч один одному в ім'я національної єдності нашої країни. Це також принесе надію на краще майбутнє для афганського народу", - цитує агентство слова колишнього глави МЗС Афганістану Абдулли Абдулли.

За даними агентства, колишній міністр закордонних справ Абдулла і колишній міністр фінансів Гані створять комісію для взаємодії. Інші подробиці роботи майбутнього уряду не повідомляються.

Перерахунок голосів другого туру виборів триває. У липні кандидати погодилися на повторний підрахунок під егідою ООН. Посередником в переговорному процесі виступав держсекретар США Джон Керрі. Він пригрозив позбавити Афганістан фінансової та військової підтримки, якщо один з кандидатів зробить силове захоплення влади. США сподіваються, що новий президент підпише угоду, що дозволяє американцям залишити невеликий контингент військ після 2014 року. Нинішній глава держави Хамід Карзай виступає проти цієї домовленості з американцями. Однак обидва кандидати в президенти Афганістану висловилися на користь угоди.

За попередніми результатами, оприлюдненими 7 липня, у другому турі переміг Гані. Однак його суперник - Абдулла, що перемагав у першому турі, заявив про масові фальсифікації і вимагав перерахунку голосів. Раніше Абдулла Абдулла говорив, що може сформувати власний уряд, однак згодом відмовився від цієї ідеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram