ГоловнаСвіт

Австралійський прем'єр пригрозив Росії новими санкціями

Еббот закликав Москву "тримати свої війська подалі" від українського кордону

Австралійський прем'єр пригрозив Росії новими санкціями
Тони Эбботт

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот назвав Росію хуліганом і пригрозив запровадженням нових, серйозніших санкцій, повідомляє 8 серпня Associated Press.

Так голова австралійського уряду відреагував на заборону частини продовольчого імпорту з тих країн, які доти ввели обмеження, спрямовані проти РФ.

За словами Еббота, російські санкції не особливо зашкодять Австралії - на Росію припадає близько 1% від обсягу всього експорту.

Прем'єр також порадив Москві "тримати свої війська подалі і не віддавати наказу переходити кордон: нехай українці розбираються самі".

Окрім того, Еббот повідомив про плани увести нові обмежувальні заходи проти Росії: за його словами, єдине, що його утримувало від цього кроку, - перебування австралійських фахівців на місці аварії "Боїнга". "Зараз вони вже на шляху до Нідерландів, і Австралія готова до жорстких санкцій", - оголосив австралійський прем'єр.

Австралія вже двічі вводила санкції проти громадян Росії й України - в березні та червні. В'їзд у країну заборонений 62 фізичним особам, зокрема віце-прем'єрам РФ Дмитру Рогозіну і Дмитру Козаку, голові Радфеду Валентині Матвієнко, спікеру Держдуми Сергію Наришкіну й іншим. Під санкції також потрапили 11 російських підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram