ГоловнаСвіт

Мерія Москви спростувала заборону анонімного доступу до Wi-Fi

Пред'являти документи для виходу в Інтернет доведеться тільки у відділеннях "Пошти Росії"

Мерія Москви спростувала заборону анонімного доступу до Wi-Fi

Користувачам Wi-Fi у громадських місцях Москви не доведеться пред'являти паспорт після того, як набуде чинності постанова уряду, що вводить відповідне обмеження.

Про це в п'ятницю, 8 серпня, повідомляє ИТАР-ТАСС із посиланням на голову столичного департаменту інформаційних технологій Артема Єрмолаєва.

"До пунктів Wi-Fi в парках, метро, у вишах, школах, лікарнях у місті Москва це не застосовуватиметься. Йдеться саме про пункти колективного доступу, і коли той документ випускали, мали на увазі саме їх і універсальні послуги зв'язку. Ніхто не збирається обмежувати Wi-Fi у місцях загального користування. Це стосується тільки пунктів колективного доступу, які фактично фінансують у рамках універсальної послуги зв'язку", - сказав Єрмолаєв.

Пункти колективного доступу - це спеціальні робочі місця у відділеннях "Пошти Росії", де можна вийти в Інтернет, відсканувати або роздрукувати документи. Створення терміналів передбачено цільовою програмою "Електронна Росія".

Раніше прем'єр-міністр Дмитро Медведєв підписав постанову, згідно з якою під'єднатися до мережі через Wi-Fi у пунктах колективного доступу можна буде тільки після пред'явлення паспорта для ідентифікації користувача. Оператор точки Wi-Fi зобов'язаний буде надавати доступ в Інтернет тільки після ідентифікації користувача "шляхом встановлення прізвища, імені, по батькові (за наявності) користувача, підтверджуваних документом, що посвідчує особу". Також оператор повинен зберігати щонайменше півроку відомості про користувача: прізвище, ім'я, по батькові, реквізити документа, що посвідчує особу, а також інформацію про обсяг і час надання послуг.

Клієнти оператора зв'язку за договором про надання послуг будуть зобов'язані надавати оператору список осіб, які використовують під'єднання до мережі, і їхні паспортні дані. Список доведеться оновлювати щонайменше раз на квартал.

ЗМІ інтерпретували постанову як заборону на анонімне під'єднання до Wi-Fi у всіх громадських місцях, включно з парками, кафе і ресторанами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram