ГоловнаСвіт

СК РФ відмовився відновлювати розслідування смерті Магнітського

З клопотанням про проведення незалежного медичного дослідження звернулася його мати

СК РФ відмовився відновлювати розслідування смерті Магнітського
Сергей Магнитский
Фото: sibnovosti.ru

Слідчий комітет Росії (СКР) відмовився відновити розслідування обставин загибелі юриста групи Hermitage Capital Management Сергія Магнітського, який помер в СІЗО.

Про це 7 серпня повідомляє РИА Новости з посиланням на фонд. 

З клопотанням про проведення незалежного медичного дослідження звернулася його мати.

"У відмові керівника відділу з розслідування злочинів проти державної влади і у сфері економіки СКР Д.В. Колєснікова йдеться, що "за результатами розслідування ухвалено рішення про припинення кримінальної справи, підстав для скасування рішення про припинення кримінальної справи немає", - йдеться в повідомленні Hermitage Capital. Однак в СКР цю інформацію ще не підтвердили.

Юрист фонду Hermitage Capital Магнітський, якого звинувачували в податкових махінаціях, помер в СІЗО "Матросская тишина" 16 листопада 2009 року за нез'ясованих обставин. Він провів в ув'язненні майже рік. Його смерть викликала широкий громадський резонанс.

За версією голови Hermitage Вільяма Браудера, юрист Hermitage став жертвою злочинної групи, що включає високопоставлених російських чиновників і силовиків. Сам Магнітський стверджував, що розкрив схему розкрадання з бюджету 5,4 млрд рублів співробітниками правоохоронних органів за допомогою податкової служби. Результати розслідування обставин смерті Магнітського, проведеного Hermitage, визнані західними країнами, зокрема США, і лягли в основу "списку Магнітського" - документа, в якому зібрано прізвища всіх осіб, причетних, за версією Hermitage, до смерті юриста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram