ГоловнаСвіт

Россільгоспнагляд відхрестився від заборони європейських фруктів

Можливий список забороненої продукції наразі не затверджено

Россільгоспнагляд відхрестився від заборони європейських фруктів
архив
Фото: www.anypics.ru

Слова заступника голови Россільгоспнагляду Олексія Алексєєнка про можливе введення заборони на ввезення сільськогосподарської продукції із США, а також овочів та фруктів з Євросоюзу слід розцінювати як його особисту думку.

Про це заявили 7 серпня в прес-службі Россільгоспнагляду.

"Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду вважає неможливим коментувати указ президента РФ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації" до отримання відповідної постанови уряду Росії", - підкреслили в Россільгоспнагляді.

Раніше помічник глави Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко повідомив, що Росія повністю заборонить ввезення сільськогосподарської продукції з США, а також європейських фруктів і овочів. Россільгоспнагляд, за словами чиновника, вже почав підрахунок продуктів, які потраплять до "чорного списку".

Водночас джерело "Лента.ру" в уряді РФ підкреслило, що відомства наразі лише висловили свої пропозиції щодо можливого списку забороненої продукції, а сам перелік затвердять в четвер.

У середу, 6 серпня, президент РФ Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії. Передбачається, що заборона діятиме один рік, проте термін можуть змінити. Президент доручив уряду підготувати перелік продуктів, що потрапляють під заборону. Одночасно кабінет міністрів підготує заходи щодо недопущення прискореного росту цін на сільськогосподарську та продовольчу продукцію.

У Євросоюзі введену заборону на ввезення продовольства в Росію назвали невиправданим і непродуктивним заходом. А в США заявили, що це рішення завдасть шкоди російській економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram