ГоловнаСвіт

Білорусь готова замінити Європу в експорті продуктів до Росії

У Мінську сформовану ситуацію називають "клондайком" для країни

Білорусь готова замінити Європу в експорті продуктів до Росії
Фото: suyarkov.com

Білорусь готова постачати продовольство в Росію замість країн, проти яких Москва ввела обмежувальні заходи у відповідь на санкції.

Про це заявив у четвер, 7 серпня, перший заступник міністра сільського господарства і продовольства Білорусі Леонід Маринич, повідомляє РИА Новости.

"Для нас це клондайк. Ми готові замінити західні країни за багатьма позиціями в частині продовольства", - сказав Маринич.

Білорусь розраховує, зокрема, серйозно збільшити постачання сирів у Росію: "Збільшимо випуск сирів різної твердості і різних термінів дозрівання".

Також, за словами першого заступника міністра, Білорусь готова збільшити постачання м'яса і цільного молока замість Фінляндії.

Окрім того, білоруські аграрії, за словами Маринича, можуть робити додаткові постачання овочів: "Замінимо голландську картоплю, замінимо польські яблука - у нас усе є".

Напередодні президент РФ Володимир Путін заборонив протягом року ввозити в Росію окремі види сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії. Уряду він доручив скласти конкретний перелік продукції, що підпадає під ці обмеження.

США у зв'язку з українською кризою ввели широкий набір санкцій проти російських політиків, бізнесменів і компаній, а також лобіюють введення аналогічних обмежувальних заходів своїми союзниками. Санкції проти РФ услід за США ввели Євросоюз, Швейцарія, Канада, Австралія та Японія.

Нагадаємо, як повідомляли, Україна і Білорусь почали консультації про припинення торговельної війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram