ГоловнаСвіт

У Ліберії ввели надзвичайний стан через лихоманку Ебола

Вірус вже забрав життя 932 осіб

У Ліберії ввели надзвичайний стан через лихоманку Ебола
Вирус Эбола
Фото: EPA/UPG

Влада Ліберії оголосила в країні надзвичайний стан через спалах лихоманки Ебола, що забрала життя майже тисячі жителів Західної Африки.

Про це 6 серпня повідомила CNN.

Про введення надзвичайного стану заявила президент Ліберії Еллен Джонсон Серліф. "Невігластво і бідність, а також закорінені релігійні та культурні традиції сприяють поширенню хвороби", - сказала вона в телезверненні до нації.

Спалах лихоманки почався в лютому цього року у Гвінеї, опісля вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне та Ліберію. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), вірус уже забрав життя 932 осіб, а всього зареєстровано більш ніж 1700 випадків захворювання.

Президент США Барак Обама заявив у середу на прес-конференції після саміту за участю лідерів африканських країн, що США відправлять у регіон додаткове число лікарів для боротьби з вірусом. При цьому американський лідер зазначив, що цього разу лихоманка Ебола поширюється швидше, ніж у попередніх випадках.

Уперше вірус Еболи зареєстрували 1976 року. Хвороба супроводжується сильним кашлем, головним болем, загальною втомою, діареєю, болями в м'язах, а також у легенях і животі. Вакцини проти вірусу наразі не існує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram