ГоловнаСвіт

Путін підписав указ про запровадження спеціальних економічних санкцій

Проти країн, які ввели санкції щодо Росії

Путін підписав указ про запровадження спеціальних економічних санкцій
архив
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.

Про це 6 серпня повідомляється на сайті прес-служби Кремля.

"Протягом одного року з дня набуття чинності цим Указом забороняється чи обмежується провадження зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення на територію РФ окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є держава, яка прийняла рішення про введення економічних санкцій щодо російських юридичних і (або) фізичних осіб або яка приєдналася до такого рішення", - йдеться в тексті документа.

Глава держави доручив уряду підготувати перелік продуктів, що потрапляють під заборону. Водночас Кабінет міністрів підготує заходи щодо недопущення прискореного зростання цін на сільськогосподарську та продовольчу продукцію.

Нагадаємо, 29 липня європейські лідери домовилися про введення економічних санкцій проти Росії. Вони стосуються обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, введення ембарго на торгівлю зброєю, введення експортних обмежень на товари подвійного використання та обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі. Також ЄС ввів санкції проти кількох фізичних осіб.

29 липня нові економічні санкції проти РФ ввели і США. Вони стосуються трьох російських банків - Банку Москви, Російського сільськогосподарського банку і ВТБ Банку, а також Об'єднаної суднобудівної корпорації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram