ГоловнаСвіт

Роскомнадзор погрожує заблокувати сайт Російської служби Бі-бі-сі

Невдоволення викликало інтерв'ю з організатором "Маршу за федералізацію Сибіру"

Роскомнадзор погрожує заблокувати сайт Російської служби Бі-бі-сі

Російська влада вимагає видалити із сайту Російської служби Бі-бі-сі інтерв'ю з новосибірським художником і активістом Артемом Лоскутовим. В іншому разі Роскомнадзор погрожує заблокувати сайт.

У повідомленні Роскомнадзору йдеться, що представники контролюючого органу "неодноразово надсилали відповідне повідомлення до редакції" у зв'язку із запитом з генпрокуратури, повідомляє ВВС.

Матеріал, що викликав претензії російських контролюючих органів, - це аудіоінтерв’ю, в якому Лоскутов розповідає про "Марші за федералізацію Сибіру", запланований у Новосибірську.

Бі-бі-сі заявляє, що не має наміру видаляти інтерв'ю.

"Наші редакційні рішення продиктовані Редакційними цінностями Бі-бі-сі, і матеріал, про який йдеться, повністю відповідає вимогам, що встановлені цим документом", - каже представник Бі-бі-сі.

На думку редакції, слова Лоскутова виражають "виключно його особисту позицію".

"Бі-бі-сі намагається показувати всі сторони висвітлюваних тем і робить це неупереджено, не стаючи ні на чий бік. Ми звернулися з проханням про інтерв'ю до представників російської влади, в якому вони могли б викласти свою позицію щодо запланованого маршу", - додав представник корпорації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram