ГоловнаСвіт

Росія виявила небезпечні речовини в американському віскі

Алкогольний напій не зареєстровано відповідно до вимог технічних регламентів МС

Росія виявила небезпечні речовини в американському віскі
архив

Росспоживнагляд виявив небезпечні речовини в бурбоні, американському віскі.

Про це повідомила в понеділок, 4 липня, прес-служба Росспоживнагляду.

Російські фахівці нібито виявили в спиртному напої Kentucky Gentleman виробництва Barton 1792 Distillery фталати, які "здатні викликати функціональні, а в подальшому й органічні зміни в центральній і периферичній нервовій системі, ендокринній системі, а також онкологічні захворювання і проблеми з безпліддям у чоловіків і жінок", повідомили в Росспоживнагляді.

Окрім того, як зазначили у відомстві, бурбон не зареєстрований відповідно до вимог технічних регламентів Митного союзу, хоча на його етикетці зображено знак обігу продукції на ринку держав-членів МС. За цим фактом розпочато перевірку.

Раніше Росспоживнагляд виявив порушення якості продуктів у російській мережі ресторанів "Макдональдз". Зокрема, в молочних сумішах, які використовують для приготування морозива та коктейлів, нібито знайшли антибіотик хлорамфенікол. Наглядовий орган звернувся до Тверського суду Москви з вимогою заборонити продаж певних продуктів харчування в "Макдональдзі" після виявлення суттєвих порушень у двох ресторанах мережі у Великому Новгороді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram