ГоловнаСвіт

Ізраїль відмовився від мирних переговорів з ХАМАС у Каїрі

Тель-Авів стверджує, що палестинці вводять світову спільноту в оману

Ізраїль відмовився від мирних переговорів з ХАМАС у Каїрі
Фото: www.ria.ru

Ізраїль відмовився відправити своїх представників на мирні переговори з радикальним палестинським угрупуванням ХАМАС, які мали відбутися в Каїрі.

Про це 2 серпня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на ізраїльського чиновника, що побажав зберегти анонімність.

На думку джерела, ХАМАС не збирається насправді домовлятися про перемир'я, а тільки вводить в оману світову спільноту.

1 серпня Єгипет запросив до Каїра представників від Ізраїлю і ХАМАС для проведення переговорів. На зустрічі також планували присутність невеликої делегації від США, повідомляє Русская служба BBC.

У ніч на 1 серпня між сторонами було досягнуто домовленості про триденне перемир'я за посередництва генерального секретаря ООН Пан Гі Муна і держсекретаря США Джона Керрі. Проте мирну угоду було зірвано через кілька годин після набуття чинності. Ізраїль звинуватив у цьому ХАМАС, оскільки члени угруповання взяли в полон ізраїльського солдата.

Ізраїль із 7 липня проводить операцію "Незламна скеля", спрямовану проти угруповання ХАМАС, під контролем якого перебуває сектор Гази. До 17 липня ізраїльська армія здійснювала удари з повітря. Однак потім операція перейшла в сухопутну фазу для того, щоб знищити прориті палестинцями тунелі на кордоні з Єгиптом, за якими в анклав постачають зброю. За час ведення бойових дій загинули понад 1650 палестинців. З ізраїльського боку жертвами стали понад 60 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram