ГоловнаСвіт

Понад 135 тис. жителів Молдови скористалися безвізовим режимом з ЄС

Більша частина виїхала з країни через пункти пропуску на молдовсько-румунському кордоні та Кишинівський аеропорт

Понад 135 тис. жителів Молдови скористалися безвізовим режимом з ЄС

Прикордонна поліція Молдови повідомляє, що понад 135 тисяч жителів країни скористалися безвізовим режимом з ЄС.

Безвізовий режим між ЄС і Молдовою набув чинності 28 квітня. Рада ЄС схвалила це рішення 14 березня.

"З 28 квітня по 1 серпня у Євросоюз без віз виїхало понад 135 тисяч громадян країни, які мають біометричні паспорти. Велика частина виїхала з країни через пункти пропуску на молдовсько-румунському кордоні та Кишинівський міжнародний аеропорт", - повідомила РИА Новости співробітник прес-служби прикордонної поліції Даніела Минзату.

За даними прикордонного відомства, з 28 квітня по 1 серпня через контрольно-пропускні пункти молдовсько-румунської ділянки кордону, а також через Кишинівський аеропорт зареєстровано більше мільйона виїздів за кордон громадян Молдови.

Згідно з новими правилами, без віз громадяни Молдови можуть перебувати в ЄС тільки за наявності біометричного паспорта. Перебувати в країнах Євросоюзу можна 90 днів протягом шести місяців, у тих, хто в'їжджає, має бути медичне страхування, а також валюта з розрахунку €50 на кожен день перебування в ЄС. Крім того, на кордоні слід вказати точну мету поїздки і пункт призначення. Якщо міграційні служби встановлять на території ЄС порушення, то громадяни Молдови будуть депортовані або оштрафовані на €3000.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram