ГоловнаСвіт

Кемерон попередив НАТО про загрозу з боку Росії

Британський прем'єр закликав військовий альянс переглянути відносини з Москвою

Кемерон попередив НАТО про загрозу з боку Росії
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон попередив НАТО про потенційну військову загрозу з боку Росії і у зв'язку з цим закликав керівництво альянсу переглянути відносини з РФ.

Про це голова британського уряду написав у листі до лідерів країн НАТО і генерального секретаря альянсу Андреса Фог Расмуссена, передає агентство Рейтер.

У листі Кемерон, зокрема, піддав критиці анексію Криму Росією, а також звинуватив Москву в постачанні зброї сепаратистам на сході України. Крім того, він висловив різке невдоволення реакцією Кремля на авіакатастрофу малайзійського "Боїнга" в Донецькій області.

"Після російсько-української кризи, яка триває вже шість місяців, нам необхідно домовитися про довгострокові заходи, які зміцнили б нашу здатність швидко реагувати на будь-які загрози, щоб заспокоїти союзників, які бояться за свою безпеку, і щоб стримати будь-яку агресію з боку Росії", - написав Кемерон.

Як можливі заходи протидії британський прем'єр запропонував керівництву НАТО розглянути новий графік військових навчань, побудувати нові інфраструктурні об'єкти, а також збільшити кількість військовослужбовців Сил реагування НАТО до 25 тисяч.

Раніше Комітет оборони при уряді Великобританії опублікував доповідь, в якій підкреслюється, що НАТО не готове належним чином відреагувати на можливий напад Росії на одну з країн-членів альянсу. Автори документа зазначили, що поки що ймовірність такого розвитку подій незначна, проте її слід брати до уваги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram