ГоловнаСвіт

Суд у Грузії ухвалив взяти Саакашвілі під варту

Екс-президент заявив, що буде "вирішувати сам, коли необхідно приїхати в Грузію"

Суд у Грузії ухвалив взяти Саакашвілі під варту
Михаил Саакашвили

Суд у Грузії виніс рішення про утримання колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі під вартою до судового засідання.

Рішення, яке виніс міський суд Тбілісі пізно ввечері 1 серпня, з'явилося після того, як Генеральна прокуратура порушила проти Саакашвілі кримінальну справу. Екс-президент Грузії не з’явився на допит у Генпрокуратуру, куди його викликали, передає в п'ятницю, 2 серпня, "Радіо Свобода".

Як повідомляла прес-служба прокуратури, справу порушено за перевищення повноважень, придушення антиурядових протестів у Тбілісі в листопаді 2007 року, а також "захоплення телеканалу "Імеді".

Аналогічні звинувачення було також пред'явлено кільком соратникам Саакашвілі, які перебували на високих державних посадах у 2007 році. Заяву було зроблено після того, як Саакашвілі не з'явився до Генеральної прокуратури, куди його викликали на допит 28 липня.

Саакашвілі залишив Грузію в кінці минулого року після того, як закінчився його другий президентський термін. Колишній президент написав у своєму акаунті на Facebook, що він буде "вирішувати сам, коли необхідно приїхати в Грузію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram