ГоловнаСвіт

У Росії пройдуть масштабні збори "запасників"

Під час військових зборів "запасників" будуть знайомити з новими зразками зброї, військової та спеціальної техніки

У Росії пройдуть масштабні збори "запасників"
архив
Фото: army-news.ru

Міноборони Росії оголосило про проведення в серпні-жовтні в усіх військових округах зборів за участю військовозобов'язаних, які перебувають у запасі.

"Підготовка з основних військових спеціальностей буде проходити протягом двох місяців безпосередньо у військових частинах і підрозділах", - повідомило військове відомство в п'ятницю, 1 серпня, інформує РИА Новости.

Серед зазначених військових спеціальностей - спеціалісти військ зв'язку, ракетних військ і артилерії, мотострілецьких, берегових військ ВМФ, понтонно-мостових, залізничних та інженерних підрозділів, а також підрозділів матеріально-технічного забезпечення.

З повідомлення випливає, що "запасників" будуть знайомити з новими і модернізованими зразками зброї, військової та спеціальної техніки. Тренування пройдуть і під час стратегічного командно-штабного навчання "Схід-2014".

Учасники зборів мають право на отримання належних грошових виплат за військовим званням і штатною посадою, повернення витрат на відрядження під час проїзду від військового комісаріату до місця проведення навчальних зборів і назад, на продовольче і речове забезпечення, безкоштовне отримання медичної допомоги.

У міноборони наголошують, що ці заходи запланували ще минулого листопада, коли складали розклад підготовки Збройних сил Росії на 2014 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram