ГоловнаСвіт

ЄС дозволив Франції продавати Росії "Містралі"

Контракт на будівництво двох "Містралів" було підписано в 2011 році

ЄС дозволив Франції продавати Росії "Містралі"

Запроваджені Євросоюзом секторальні санкції проти Росії не будуть поширюватися на контракти, укладені до 1 серпня 2014 року.

Відповідна норма міститься у рішенні Ради ЄС від 31 липня, текст якого опублікований в Офіційному журналі ЄС, пише Insider.

Згідно з документом, рішенням ЄС для держав-членів союзу заборонено експортні та імпортні поставки, а також транспортування зброї, військової техніки, спорядження, запчастин і боєприпасів в/з Росію, незалежно від країни походження таких товарів.

Також забороняється надавати фінансову допомогу, пов'язану з придбанням озброєнь і товарів подвійного призначення і технологій, у тому числі субсидій, кредитів та страхування експортних кредитів для продажу, постачання, передачі або експорту таких товарів.

Проте, як наголошується в документі, введені заборони не повинні впливати на виконання зобов'язань, що випливають з договору або угоди, укладених до 1 серпня 2014 року.

Зазначимо, планується, що другий вертольотоносець класу "Містраль", який будують на французькій верфі в Сен-Назер згідно з російсько-французьким контрактом, увійде в 2015 році до складу Чорноморського флоту під назвою "Севастополь".

Контракт на будівництво двох "Містралів" на суму 1,2 млрд євро було підписано у червні 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram