ГоловнаСвіт

Генсек ООН закликав негайно припинити бойові дії в районі катастрофи "Боїнга"

Експерти, як і раніше, не мають доступу до місця аварії через важкі бої

Генсек ООН закликав негайно припинити бойові дії в районі катастрофи "Боїнга"

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав до негайного припинення бойових дій в районі катастрофи малайзійського Boeing на сході України для доступу до нього учасників розслідування.

Про це йдеться в поширеній у середу заяві офіційного представника всесвітньої організації, пише РИА “Новости”.

"Керуючись резолюцією РБ ООН 2166, генеральний секретар ООН закликає всі сторони негайно припинити бойові дії в районі місця аварії, щоб забезпечити безперешкодний доступ міжнародних груп", - наголошується в заяві.

Як зазначає офіційний представник ООН, генсек "пригнічений повідомленнями про те, що групи судмедекспертів і учасники розслідування в Донецьку, які повинні розслідувати знищення літака малайзійських авіаліній МН17, як і раніше не мають доступу до місця і не можуть виконати свою вкрай важливу роботу через важкі бої в районі катастрофи".

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко уповноважив робочу групу провести консультації 31 липня в Мінську щодо забезпечення допуску міжнародних експертів на місце падіння літака "Малайзійських авіаліній".

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 777, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, було збито ракетою 17 липня, він упав на території, яку контролюють проросійські бойовики в Донецькій області. На борту лайнера перебувало 298 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram