ГоловнаСвіт

Духовний лідер Ірану закликав світ озброїти палестинців

ХАМАС звинувачує Нетаньягу й ізраїльську армію в початку агресії

Духовний лідер Ірану закликав світ озброїти палестинців
Али Хаменеи
Фото: topnews.in

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї у вівторок, 29 липня, під час привітання мусульман зі святом Ід аль-Фітр закликав озброїти палестинців.

Про це повідомляє euronews.

Він також заявив про необхідність "мобілізувати палестинську націю". Дії Ізраїлю в

секторі Гази він охарактеризував як катастрофу.

"Це геноцид, який здійснює сіоністський режим. Це історична катастрофа. Необхідно засудити і покарати тих, хто несе відповідальність за цей злочин. Весь світ, і передусім ісламський світ, повинен озброїти палестинців", - заявив Хаменеї.

Духовний лідер Ірану також зазначив, що президент США Барак Обама докладав зусиль до роззброєння руху палестинського опору.

Тим часом лідер руху ХАМАС Халед Машааль в інтерв'ю в Катарі заявив, що ракетний обстріл і напади на ізраїльську територію - засіб захисту від агресії. За його словами, агресію почали Нетаньягу й ізраїльська армія. У результаті конфлікту потерпає передусім мирне населення. Зокрема, в понеділок одна з ракет вибухнула на дитячому ігровому майданчику в таборі палестинських біженців поблизу міста Гази. Повідомляли про 10 загиблих і 40 поранених. Ізраїль і ХАМАС звинуватили одне одного в заподіянні удару.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram