ГоловнаСвіт

64% росіян вважають конфлікт на сході України результатом втручання Заходу

Ейфорія від анексії Криму Росією поступово почала спадати

64% росіян вважають конфлікт на південному сході України результатом втручання Заходу, свідчать дані опитування аналітичного центру Юрія Левади ("Левада-центра").

Окрім того, 55% опитаних вважають за необхідне підтримати проросійських сепаратистів на південному сході України. Водночас населення дуже побоюється, що протистояння можете перерости у війну між Україною та Росією, в разі якої росіяни готові підтримати керівництво РФ. Однак за останні місяці число прихильників такого "розв'язку" знизилося з 74% у березні до 55% у липні.

Відокремлення південно-східних регіонів від України вважає можливим 41% росіян. Для порівняння, в березні про таку можливість говорили 25% російських громадян. Із тих респондентів, хто чув про ідею створення "Новоросії", 38% опитаних її підтримують, проти - 15%.

Результати опитування також свідчить про те, що ейфорія від анексії

Криму Росією поступово почала спадати. 37% опитаних усвідомлюють, що анексія викликає в Україні ненависть до Росії загалом. Наслідки від включення Криму до складу Росії, як і раніше, оцінюють позитивно, але не так, як це було два місяці тому. Готовність особисто нести відповідальність і витрати за Крим серед населення зберігається на вкрай низькому рівні.

Опитування проводили 18-21 липня 2014 року серед 1,6 тисячі осіб у 134 населених пунктах країни. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram