ГоловнаСвіт

Захист російського опозиціонера Развозжаєва оскаржив вирок

Адвокат стверджує, що немає "ні складу, ні події злочину"

Захист російського опозиціонера Развозжаєва оскаржив вирок
Леонид Развозжаев
Фото: twitter.com/IlyaYashin

Захист російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, одного з двох головних фігурантів "болотної справи", оскаржив звинувачувальний вирок, повідомляє "Лента.ру" 29 липня з посиланням на його адвоката Дмитра Аграновського.

Наприкінці минулого тижня суд визнав винними Развозжаєва та Сергія Удальцова в організації заворушень на Болотній площі Москви у травні 2012 року, а також у намірі провести аналогічні акції у інших регіонах Росії. У результаті звинувачені отримали по 4,5 роки в'язниці."Подав апеляційну скаргу на вирок Мосміськсуду, прошу вирок скасувати та винести виправдальний", - сказав Аграновський.

"Ми вважаємо вирок незаконним і необґрунтованим. Так, його можна вважати відносно м'яким, але тільки якщо б підсудні були винні. Але у справі немає ні складу злочину, ні події злочину", - додав він.

Удальцов, між тим, після оголошення вироку оголосив голодування у СІЗО через "незгоду з рішенням суду". Претензій до умов утримання він не висував. Як уточнив адвокат Аграновський, скаргу на вирок Сергія Удальцова поки що не подавали.

Нагадаємо, узгоджена з владою хода Якиманкою та мітинг на Болотній площі у травні 2012 року вилилися у безлади й сутички з поліцією. Постраждали десятки людей, більше 400 демонстрантів було затримано. Пересічні учасники заворушень раніше отримали терміни від умовного до чотирьох років колонії. Кілька фігурантів були амністовані, а одного відправили до психіатричної лікарні.

Наразі через "болотну справу" під арештом у СІЗО утримуються чотири особи - Олексій Гаскаров, Ілля Гущин, Дмитро Ішевський та Олександр Марголін. Під підпискою про невиїзд перебуває Олена Кохтарєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram