ГоловнаСвіт

Єдину електростанцію сектору Гази охопила пожежа

Пожежа загострить проблему енергопостачання 1,7 мільйона палестинців

Єдину електростанцію сектору Гази охопила пожежа
архив

Головний резервуар загорівся на єдиній електростанції сектору Гази після ізраїльського обстрілу, повідомляє 28 липня "РИА Новости" з посиланням на одного зі співробітників станції.

Співрозмовник агентства попередив, що пожежа ще більше загострить проблему енергопостачання 1,7 мільйона жителів палестинського анклаву, в чиї будинки електрика і так подавалося на 2-4 години на добу.

"Вочевидь, снаряди, випущені ізраїльськими танками, потрапили у головний резервуар, де зберігаються стратегічні запаси палива. Безумовно, це вплине на енергопостачання, зокрема, на енергопостачання лікарень", - сказав енергетик.

За його словами, проблеми є не лише з генерацією, а й з розподілом електроенергії через перебиті дроти та знищені підстанції у прикордонних районах Гази, де останні десять днів тривають запеклі бої.

Електростанція здатна виробляти максимум 70 МВт на добу, ще 128 МВт до сектору Гази надходять з Ізраїлю по десяти лініях електропередачі. З Єгипту анклав отримує за допомогою трьох ліній 38 МВт.

Ізраїль з 7 липня проводить військову операцію у секторі Гази проти правлячого там ісламістського руху ХАМАС та його союзних угруповань палестинських бойовиків. У ніч проти 18 липня Ізраїль почав наземну фазу операції, - в анклав увійшли ізраїльська піхота та бронетехніка. За 20 днів протистояння загинули більше тисячі палестинців. З ізраїльського боку загинули щонайменше 40 солдатів та офіцерів, а також 3 мирних громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram