ГоловнаСвіт

США звинуватили РФ у порушенні договору про відмову від ракет невеликої дальності

НАТО вивчає способи впливу на Росію

США звинуватили РФ у порушенні договору про відмову від ракет невеликої дальності
Архив

Адміністрація президента США Барака Обами звинуватила Росію в порушенні договору про відмову від ракет середньої і малої дальності 1987 року.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в Білому домі.

Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності підписали 1987 року у Вашингтоні Михайло Горбачов і Рональд Рейган. Учасники зобов'язалися не виробляти, не випробовувати і не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) і малої (від 500 до 1000 км) дальності.

За твердженням американських чиновників, Росія ще у 2008 році почала випробування балістичної крилатої ракети наземного базування. На початку 2014 року США повідомили союзників по НАТО про можливе випробуванні Москвою нової крилатої ракети.

Формально звинувачення на адресу Росії висунули тільки зараз. В адміністрації Барака Обами заявили, що повідомили про це російську сторону і готові до двосторонніх переговорів. "Це дуже серйозне питання. Ми закликали Росію повернутися до дотримання цього договору", - сказав представник адміністрації.

Чиновник зауважив, що США проведуть консультації із союзниками, щоб визначити ступінь впливу на Росію, якщо Москва не повернеться до дотримання цієї угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram