ГоловнаСвіт

У Багдаді невідомі стратили 15 осіб

Поки що невідомо, хто стоїть за вбивствами

У Багдаді невідомі стратили 15 осіб
архив
Фото: EPA/UPG

Іракська поліція виявила у Багдаді тіла 15 осіб, включаючи трьох жінок, які були вбиті пострілами у голову.

Як зазначає 28 липня агентство Рейтер, вбивства відбулися на тлі одного з головних ісламських свят - свята розговіння Ід аль-Фітр (Ураза-байрам), який знаменує собою завершення місяця посту Рамадан.

Тіла загиблих знайшли у різних частинах столиці. Зазначається, що страченим жінкам було від 25 до 30 років, їх знайшли закутими у наручники.

Поки що невідомо, хто стоїть за вбивствами.

Рівень безпеки в Іраку знизився через активізацію на початку минулого місяця сунітського угруповання "Ісламська держава Іраку та Леванту" (ІДІЛ). Бойовики ІДІЛу, які воювали до останнього часу в Сирії, у червні очолили наступ на північні та західні райони Іраку. До них приєдналися суніти Іраку, військові з армії Саддама Хусейна та дрібні терористичні угруповання.

За останні тижні ІДІЛ зуміла захопити кілька міст Іраку та території на кордоні з Сирією і Йорданією. Угруповання оголосило 29 червня про створення "ісламського халіфату" на підконтрольних їм територіях в Іраку і Сирії. Халіфом був оголошений лідер бойовиків Абдалла Ібрагім ас-Самараї, також відомий як Абу Бакр аль-Багдаді. Саме угруповання змінила свою назву на "Ісламська держава".

Самопроголошений халіфат зараз простягнувся від міста Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

Згідно з доповіддю ООН, опублікованою 18 липня, ісламісти, як і урядові сили Іраку, здійснювали "масові страти в'язнів і затриманих".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram