ГоловнаСвіт

У Міноборони РФ назвали "фейком" знімки американської розвідки

У Москві в підготовці знімків звинувачують "американських радників, які прописалися в київській будівлі СБУ"

У Міноборони РФ назвали "фейком" зображення, що свідчать про обстріли українських військ з території Росії.

Про це повідомляє 28 липня ИТАР-ТАСС із посиланням на представника оборонного відомства, генерал-майора Ігоря Конашенкова.

Перед цим відповідні знімки опублікували у Твіттері місії США при НАТО. Згодом їх поширив у своєму мікроблозі посол США в Києві Джеффрі Пайєтт. За словами Конашенкова, ці зображення опубліковано у Твіттері не випадково - "їх автентичність через відсутність точної прив'язки до місцевості і вкрай низьку роздільну здатність установити неможливо". Це, за словами генерал-майора, не дозволяє використовувати знімки як фотодокази.

"Уже ні для кого не секрет, що всі такі "фейки" готуються групою американських радників, які прописалися в київській будівлі СБУ, під керівництвом генерала Ренді Кі", - додав Конашенков.

Нагадаємо, 27 липня США оприлюднили супутникові фото обстрілів України Росією.

Перед цим документальні свідчення обстрілів російською армією української території вже публікували, причому робили це громадяни самої Росії. Зокрема, мешканцям прикордонного російського селища Гукове вдалося зняти на відео, як "Гради" ведуть масований обстріл української території. А солдат російської армії Вадим Григор'єв навіть опублікував у соціальній мережі "ВКонтакте" фото бойових позицій своєї частини з ремаркою супутникових геотегів і коментарем "Всю ніч довбали по Україні". Уже через кілька годин сторінку Вадима Григор'єва "ВКонтакте" стерли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram